Martin Jonsrud Sundbu - Biografía, Novas, Foto, Vida persoal, Skier, "Instagram", Doping, esposa 2021

Biografía

Martin Jonsrud Sundbu desde a infancia sufriu problemas de saúde, pero non lle impediu alcanzar o éxito nos deportes. O esquiador noruego fíxose famoso por todo o mundo, grazas a vitorias brillantes e confiadas nas competicións internacionais.

Infancia e mocidade

Martin Jonsrud Sundbu naceu o 26 de setembro de 1984 na familia de John Eric Sundbu e Gru Jonsrud Langslet. Creceu na cidade noruega de Oslo, onde descubriu esquiar. Mesmo nos primeiros anos, as biografías da estrela futura foron diagnosticadas con asma, pero aínda ten a oportunidade de continuar a carreira deportiva.

Raza de esquí

O debut internacional do esquiador tivo lugar en 2005, con todo, para atraer aos fanáticos dos fanáticos, só puido 2 anos máis tarde. Martin gañou a medalla de ouro durante o relé na etapa da Copa do Mundo de Biteoslen. A próxima tempada foi marcada para o atleta da primeira vitoria persoal, gañou o estilo clásico da carreira no Mundial de Kuusamo. Máis tarde, Martin marcou a prata na mesma disciplina no escenario do novo lugar.

En 2010, Sundbu realizou por primeira vez nos Xogos Olímpicos. Aínda que non podía encher o alcancía dos logros persoais, o esquiador axudou ao equipo a tomar o segundo lugar durante o relé. Un ano máis tarde, mostrouse na mesma disciplina nos Campionatos do Mundo de Oslo, onde os noruegos gañaron a medalla de ouro.

No futuro, o atleta continuou sendo un líder confiado das Copas do Mundo, pero a tempada 2013/14 foi especialmente brillante na súa carreira. Nese ano, non só realizou premios regularmente na Copa, senón que tamén gañou nas tres roldas de competicións: a apertura nórdica, a xira de esquí ea final. Ademais, Martin recibiu a medalla de bronce en Skiatlon nos Xogos Olímpicos de Sochi.

A próxima aparición de celebridades nos Campionatos do Mundo, esta vez pasada en Falun, foi de novo sen éxito. Caeu pouco antes do torneo e logrou participar só na carreira por 50 km, onde terminou o día 11. Pero Sundbu gañou o "Tour de Ski" e converteuse no líder da clasificación xeral da Copa do Mundo. Pero máis tarde perdeu estes premios por mor do escándalo, no centro da que era.

En 2015, apareceu información sobre o escándalo asociado ao dopaxe. Dixeron que o atleta superou a dose admisible de Salbutamola, que estaba contida na preparación permitida polos atletas asmáticos. O FI ignorou a mensaxe e permitiu que unha celebridade participe en competicións, pero máis tarde interveu os representantes de Wada. Apeliron ao Tribunal de Arbitraxe deportiva e sobre os resultados da investigación de Martin descualificados por 2 meses, privando a varios premios.

Mais, a pesar desa experiencia negativa, na nova tempada, Sundbu volveu á competición e conseguiu repetir a súa última conquista, vencendo en tres "multi-día": Apertura Nordic, "Tour de Ski" e "Canadian Tour", que foi realizado por primeira vez. Sábese que no estilo libre de carreiras no Toblah, tomou o segundo lugar mediante o esquí de Dubboling, onde a promoción ocorre debido á repulsión por varas. A lonxitude de Star Stick ascendeu ao 87,5% do crecemento.

Coa idade do esquiador logrou preservar a habilidade e non inferir aos atletas máis novos. Permaneceu unha estrela das Copas do Mundo e nos Xogos Olímpicos de Phenchhan marcados con medallas de ouro no equipo Sprint e Relay, así como prata en Skiatlon. Non foi suficiente no campionato de ouro de Skier Piggy Bank, pero todo cambiou en 2019, cando gañou a carreira a 15 km no Sefeld austríaco.

Despois diso, Sundbu falou cada vez máis dos plans para rematar a súa carreira e dedicarse á familia. Gañou máis e negouse a participar en torneos por problemas de saúde. Isto afectou a decisión dos adestradores que non incluíu a celebridade no equipo nacional de Noruega para a tempada 2020/21. Pero o esquiador decidiu realizar un adestramento independente.

Vida persoal

A vida persoal do atleta desenvolveuse con éxito, coa súa esposa Marica que se reuniu na súa mocidade.

En 2013, o electo deu a luz a Martin Son Marcus, cuxa aparición cambiou as súas opinións sobre a vida. Nos anos posteriores, a familia foi reabastecida con dous fillos máis - Max e Magnus.

Martin Jonsrud Sundbu agora

En febreiro de 2021, o adestrador de Noruega EIC Mur Nesum confirmou a participación dun atleta na carreira individual do Campionato do Mundo en Oberstdorf. Comentando sobre esta noticia, Sundbu afirmou que a participación no concurso foi un desafío, porque era só 6 semanas para entrar na forma e prepararse.

Agora o esquiador continúa adestrando duro para agradar aos fanáticos con novas vitorias. Seguen a noticia sobre el nas páxinas de fans de "Instagram", onde se publican video e fotos.