Matteo Berretini - argazkia, biografia, bizitza pertsonala, berriak, 2021eko tenisa

Biografia

Matteo Berretxini 4 urtetik aurrera tenisa jotzen hasi zen. Lekuak eta iraunkortasuna kirol izar bihurtzen lagundu zuten eta 20 ATP goiko aldean sartu.

Haurtzaroa eta Gazteria

Matteo Berrettini 1996ko apirilaren 12an jaio zen Erroman, Italian. Yakopo anaiarekin batera, atleta profesional bihurtu zen. Txapeldunaren biografia goiztiarrari buruz gutxi dago. 4 urte zituenean tenisa ikasten hasi zen eta emaitza altuak lortu zituen.

Bizitza pertsonala

Denbora luzez, tenisistaren bizitza pertsonala sekretua izan zen zaleentzat. Baina 2019an Tenis Tonikoaren albisteak Berriak agertu ziren Berrettini Ayla Tomlyanovich-ekin aurkitzen ari zela - Nick Kirozh neska ohia. Bikoteak afari bateratu bat egin zuen New York jatetxean, baina atleta ez zuen harremanei buruzko iruzkinik egin.

Bere denbora librean, gazte batek futbola eta saskibaloi partiduak bisitatzen ditu. Gaixo dago LeBron James eta Fiorentina taldekoentzat.

Tenis

Berrettini 2013an debutatu zuen Futures Italy F21-en, porrot egin zuenean. Urtebete geroago, atleta frananeko Challenger txapelketako boterea probatzea erabaki zuen, baina Dustin Brown galdu zen. Hurrengo urteetan, gazteak trebakuntza eta trebetasuna hobetzen zituen.

2015eko martxoan, Tenis (e) ko jokalaria Futures Turkey F11 zelairatu da, eta bertan Miki Yankovitxek irabazi du. Finala lortu zuen, baina Edward Emerein-i bidea eman zion bi multzotan. Hilabete berean, Matteok Filippo Baldirekin txapelketa bikoitz batean parte hartu zuen, eta harekin irabazi zuen txapelketa. Athleta bat ekarri zuen ATP kalifikazioa lortzeko, non 1674. postua hartu zuen.

Urtean zehar, gazteak arrakasta handiko txapelketetan parte hartu zuen, baina belauneko lesioa dela eta atseden hartu behar izan zuen. 2016ko irailean bakarrik, Berrettini lehiaketara itzuli zen eta berehala irabazi zuen Futures Italia F27 txapelketa Jacopo Stephanini-rekin. Orduan, Tenislariak Breciako Challenger-en antzeztu zuen, non Tommy Robread gainditu zuen, baina Luke Bath-i bidea eman zion. Denboraldiaren amaieran, jokalari itxaropentsua ATPko 435. postura igo zen.

Matteo-k balorazioaren 264. lerroa lortu eta 300 goiko aldean sartu zen, ATP txandan egin zuen debuta, baina Fabio Famili galdu zuen lehen etapan. Ondoren, Challenger-en parte hartu zuen San Benedettoan, sari nagusia irabazi zuenean. Emaitzak behin eta berriz salto egin zion behin eta berriz, Istanbulen txapelketako ondoren, denboraldia itxi zuen 135. postuan.

Australiako Irekitako Txapelketan zehar, tenislariaren jokalaria bisita erabakigarrian galdu zen, baina kaskoa txapelketa Handiaren sareta nagusian sartu zen. Dagoeneko 1. txandan, Adrian Mannarinok kolpatu zuen. Horren ondoren, atleta Suitzako txapelketan agertu zen, Roberto Bauttoy Agut-en garaipenaren ondoren ATPren lehen titulua irabazi zen.

Urte berean, Berrettini-k debuta egin zuen Wimbledon txapelketan, non Jack Nau, baina AEBetako Txapelketa irekiko garaian garaitu zen. Galera izan arren, atleta denboraldia 54. postuan burutzea lortu zuen.

2019k Tenisa bigarren izenburuan ekarri zuen ATP isurketa bakarrean, Filip Krinyovich-ek Hungariako Txapelketa irekian garaipena lortu ondoren. Nazioarteko Bavariako Txapelketan, Christian Garin-i bidea eman zion.

Hurrengo garaipena Alexander Zerev-en gertatu zen Italiako Txapelketa Open Txapelketan. Trofeo-kateak Wimbledonen txapelketan jarraitu zuen, non Matteo kaskoaren 1/8 etorri zen eta Roger Federer garaipena eman zuen. Orduan, Gael Montfis-en irabazleari esker, italiarra txapela handi baten finalerdietara iritsi zen, baina Rafael kolpatu zuten.

Matteo Berretxini orain

2019ko irailean, Tenislariak Errusia bisitatu zuen San Petersburgoko Txapelketa irekian parte hartzeko. Lehiakideak arrakastaz jo zituen, baina azkenean Herra Gerasimov-i bidea eman zion. Urte bereko urriaren 14an, Berrettii ATP kalifikazioaren 11. postura igo zen.

Orain Matteok entrenatzen jarraitzen du. Zaleek orrialdean bere arrakasta ikusten ari dira "Instagram" -n, non albisteak eta argazkiak argitaratzen diren. Gazte batek kirol forma mantentzen saiatzen da - 196 cm-ko hazkundea 90 kg pisatzen du.