Martin Jonsrud Sundbu - Biografia, Berriak, Argazkia, Bizitza pertsonala, Eskiatzailea, "Instagram", Doping, 2021 emaztea

Biografia

Martin Jonsrud Sundbu txikitatik osasun arazoak izan zituzten, baina ez zuen galarazi kiroletan arrakasta lortzea. Norvegiako eskiatzailea ospetsu bihurtu zen mundu osorako, nazioarteko lehiaketetan garaipen distiratsuak eta seguruak direla eta.

Haurtzaroa eta Gazteria

Martin Jonsrud Sundbu 1984ko irailaren 26an jaio zen John Eric Sundbu eta Gru Jonsrud Langslet-en familian. Osloko Norvegiako Udalean hazi zen, eskia aurkitu zuenean. Hasierako urteetan ere, etorkizuneko izarraren biografiak asma diagnostikatu zioten, baina oraindik kirol ibilbidea jarraitzeko aukera lortu zuen.

Eski lasterketa

Eskiatzailearen nazioarteko debuta 2005ean egin zen, hala ere, zaleen zaletuak erakartzeko, 2 urte geroago bakarrik izan zen. Martinek urrezko domina irabazi zuen erreleboan BiteSlen munduko kopako fasean. Hurrengo denboraldia lehen garaipen pertsonaleko atleta markatuta zegoen, lasterketa estilo klasikoa irabazi zuen Kuusamoko Munduko Kopan. Geroago, Martinek zilarra markatu zuen diziplina berean leku berrian.

2010ean, Sundbu lehen aldiz jokatu zen Olinpiar Jokoetan. Lorpen pertsonalen piggy bankua ezin zuen arren, eskiatzaileak erreleboan zehar 2. postua hartzen lagundu zion taldeari. Urtebete geroago, Osloko Munduko Txapelketetan diziplina berean erakutsi zuen, non norvegiarrek urrezko domina irabazi zuten.

Etorkizunean, atleta munduko edalontzien buruzagi segurua izaten jarraitu zuen, baina 2013/14 denboraldia bereziki distiratsua izan zen bere ibilbidean. Urte hartan, edalontziak aldizka ez ezik, hiru lehiaketa txandatan ere irabazi zuen: Nordic Irekiera, Eski ibilbidea eta azkena. Horrez gain, Martinek Skiathlon brontzezko domina jaso zuen Sochi Olinpiar Jokoetan.

Munduko txapelketetan ospetsuen hurrengo sorrera, Falunen igaro den oraingoan berriro ere arrakastarik izan zuen. Txapelketako aurretik gaixotu zen eta 50 km-ko lasterketan bakarrik parte hartzea lortu zuen. Baina Sundbu-k "Tour de Ski" irabazi zuen eta Munduko Kopako sailkapen orokorraren liderra bihurtu zen. Baina geroago sari hauek galdu zituen eskandalua zela eta, erdian zegoen.

2015ean, dopinarekin lotutako eskandaluaren inguruko informazioa agertu zen. Esan zuten atletak Salbutamolaren dosi baimendua gainditu zuela, astmatikoko kirolariek baimendutako prestaketan jasotakoa. FISek mezua alde batera utzi eta ospetsu batek lehiaketetan parte hartzeko baimena eman zuen, baina gero WAAren ordezkariek esku hartu zuten. Kirol Arbitraje Auzitegira jo zuten eta Martinek 2 hilabetez deskalifikatutako ikerketaren emaitzetan, hainbat sari kenduz.

Baina, esperientzia negatibo hori izan arren, Sundbu lehiaketara itzuli zen eta bere iraganeko lorpena errepikatzea lortu zuen, hiru "egun anitzeko" irabazi ondoren: "Tour de Ski" eta "Kanadako Tour", zein lehenengo aldiz egin zen. Jakina da lasterketaren estilo librean Toblah-en, 2. postua hartu zuen Dubboling - eskia, non promozioa makilen errepresentazioa dela eta. Star Stick Luzera hazkundearen% 87,5 izan zen.

Eskiatzailearen adinarekin trebetasuna zaintzea lortu zuen eta ez zituen kirolari gazteagoak sortu. Munduko edalontzien izar bat izaten jarraitzen zuen, eta Fenchhan-eko Olinpiar Jokoetan urrezko domina markatu zuen taldeko esprintean eta erreleboan, baita Skiathlon-en zilarra ere. Ez zen nahikoa eskiatzailearen piggy bankuan urrezko txapelketa baino ez zen, baina dena aldatu zen 2019an, Austriako Sefeld-en 15 km irabazi zituenean.

Horren ondoren, Sundbu-k gero eta gehiago hitz egin zuen bere ibilbidea amaitzeko eta familiari dedikatzeko asmoei buruz. Gehiago irabazi zuen eta osasun arazoak direla eta txapelketetan parte hartzeari uko egin zion. Horrek eragin zuen CEFIFITIVE-k ez zuen CEFIFITER inongo National Team National-en, 2020/21 denboraldirako. Baina eskiatzaileak entrenamendu independentea egitea erabaki zuen.

Bizitza pertsonala

Atletaren bizitza pertsonala arrakastaz garatu da, bere emazte Marica bere gaztaroan ezagutu zuen.

2013an, hautetsiek Martin semea Marcus erditu zuten, eta horrek bere iritziak aldatu zituen bizitzari buruzkoak. Ondorengo urteetan, familia beste bi seme-alaba berritu zituzten - Max eta Magnus.

Martin Jonsrud Sundbu orain

2021eko otsailean, Norvegiako entrenatzaileak EIC Mur Nesum-ek Oberstdorf-eko Munduko Txapelketaren banakako lasterketan parte hartzea berretsi zuen. Albiste hau komentatuz, Sundbu-k adierazi du lehiaketan parte hartzea erronka zela, 6 aste baino ez baitira forma eta prestatzen.

Orain eskiatzaileak gogor entrenatzen jarraitzen du zaleei mesedetan mesede egiteko. Haren inguruko albisteak jarraitzen dituzte "Instagram" orrialdeetan, non bideoa eta argazkiak argitaratzen diren.