Lily Vasilyeva - Biografia, Berriak, Argazkia, Pertsonala, Eskiatzailea, Eski lasterketak, Munduko Kopa 2021

Biografia

Lily Vasilyeva nerabezaroan eskiatzen hasi zen eta urteak eman behar izan zituen. Errusiako lehiaketetan aitorpena irabazi zuen eta 2021ean lehen aldiz jaso zuen herrialdea munduko txapelketetan aurkezteko.

Haurtzaroa eta Gazteria

Lily Leonidovna Vasilyeva 1994ko maiatzaren 3an agertu zen Mozhga hirian, Udmurtia hirian. Neska kirol familia batean sortu zen, bere anaia zaharragoak borrokan ari ziren, baina geroago ibilbidea bideratzea erabaki zuten.

Eskian, Lily zutik jarri zen lagunari esker, berarekin eraman zuen "udaberriko" oinarrian. Ospetsuak pozik mantendu zuen prestakuntzarekin eta gurasoak babesten zituzten kirol mota honetara dedikatzea erabaki zuen. Arduraz prestatu zen, egunero lan egin zuen, eguraldi baldintzak kontuan hartu gabe, eta azkenean, altuerak lortzen lagundu zuen.

Eski lasterketa

Lehen aldiz, eskiatzaileak zaleen arreta erakarri zuen 2010. urtearen amaieran, Syktyvkar-en 17-18 urteko kirolarien artean errusiar-lehiaketetan agertu zenean. Brontzezko domina bihurtu zen 7,5 km-ko estilo aske batekin. Orduan, neska arrakastaz aritu zen Krasnogorsk-en, eta bertan izan zen lasterketan 7,5 km-ko lasterketa estilo klasikoaren eta 3.a 5 km-ko etorreraren arabera. Ondorengo urteetan, ospetsuek aldiro sariak okupatu zituzten txapelketa honetan bere adin kategorian.

Kirolari baten biografiaren beste lorpen garrantzitsu bat Errusiako txapelketetan taldeko esprintean garaipena izan zen. 2015ean, Universiade-ren domina irabazi zuen lehenengo aldiz, 3. km-ra iritsi ondoren estilo klasikotik.

Hurrengo urtean, Vasilyevak Rybinsk-en 21-23 urte eskiatzaileen artean Errusiako txapelketan erakutsi zuen. Lasterketa banakako brontzea irabaztea lortu zuen 10 km-ko estilo klasiko eta zilarrezko estilo librean. Baina nire emaitzarik onenak erakusteko Kirolari Kazakhstango Unibertsitateko 2017ko kide bihurtu nintzenean bakarrik izan zitekeen.

Lilia Txapelketa ez zegoen prestatu Errusiako talde nazionalaren baitan, baina bere kabuz, Udmurtian etxean. Sailkapen fasean, 15 km-ko lasterketa klasikoan hartu zuen 4. postuan, baina Almatyra iritsi eta gero, formaren gailurrera joan zen eta hainbat diziplinatan arerioak saihestea lortu zuen. Eskiatzaileak Piggy Bankuko sariak berritu ditu erreleboko, arraza indibiduala eta meza hasteko, baita pintura eta esprint estilo klasikoan ere.

Horren ostean, Lily izarra bihurtu zen bere jaioterriko eta nahi duzun gonbidatua elkarrizketa batean. Irabazteko konfiguratuta zegoela onartu zuen, baina ez zuen horrelako sariarik espero. Lehiaketa bakoitzaren aurrean ia deitzen duten gurasoek atletaren arrakastaren alde egiteko.

2018an, Vasilyevak nazioarteko klaseko kirol maisuaren titulua jaso zuen, baina berriro ere, urtebete geroago izan zituen sari-lekuekin zaleak atsegin. Errusiako Kopako faseetan hainbat sari egin zituen sari batek, eta, gainera, ski ski ski batean 10 km-ko estilo klasikoan ere irabazi zuen.

Lehiaketa nazionalei buruzko garaipen berekoan, hurrengo urtean eman zen. Nazioarteko txapelketa garrantzitsuenetan, baina, ospetsuak askoz txikiagoak ziren. Behin eta berriz galdu zuen Munduko Koparako Kopan sartzeko aukera, eta kopak emaitza erdipurdikoak erakutsi zituen. 2020an, lehiaketa honetan, Errusiako emakumeak 34. postua hartu zuen meza hasieran.

Bizitza pertsonala

Ospetsuen bizitza pertsonala arrakastaz garatu da, Ravil Valiahmetov-ekin pozik dago. Kirolarien buruzagia eskiatzeaz arduratzen da, askotan neska lehiaketetan laguntzen du.

2019 hasieran, Vasilyevak Instagram kontuaren harpidedunekin partekatu zuen Urte Berriko Argazkia, eta bertan harrapatu zuten haurtxo batekin eta haur txiki batekin. Argitalpen Lily aukeratu zuen iruzkinik gabe uzteko.

Lily vasiliev orain

2021 hasieran kirolariek arrakasta izan zuten. Urtarrilean, Continental Cup-en festa bihurtu zen Bielorrusiako Raubichi-n, eta bertan hiru irabazi zituen esprintean eta eski lasterketa 5 km-ra. Horren ondoren, Lily Errusiako lehiaketetan agertu zen Krasnogorsk-en, Sprint-en 3. postua eta 2nd - 10 km-ko lasterketa batean.

Baina batez ere distiratsuko eskiatzailea Europako ekialdeko Kopan egin zen. Irabazlea izan zen aldi berean 3 diziplinatan: esprintean, banakako arraza eta masa estilo askea hasten da. Handik gutxira, ezagun egin zen Ospetsua German Oberstdorf munduko txapelketetan Errusiako talde nazionalaren parte bilakatu zela.

Orain Vasilyev ia entrenatzen da adierazleak hobetzeko eta erpin berriak konkistatzeko. Erlaxatu neska batek maiatzean bakarrik kudeatzen du. Nahiago du kaleratutako denbora gurasoekin eta aisialdirako bidaian.