Elena Ostapenko - Biografia, bizitza pertsonala, argazkia, albisteak, tenisa, "Instagram", "Roland Garros" bainujantzi batean, 2021

Biografia

Litekeena da Live-Live-ren biografia lortzeko, Elena Ostapenkok izenburu asko lortu zituen eta gaur egun letoniar tenislari ospetsua da. Eskuineko eskuineko irmoak "bi eskuko backhand" funtsezko elementua ezagutzen du.

Haurtzaroa eta Gazteria

Ostapenko Elena Evgenievna 1997ko ekainaren 8an jaio zen Riga hirian. Letoniako herritarra da, baina Elena gurasoek ukrainar jatorria dute. Aita Zaporizhiako futbol jokalari ohia da, Metalurgeko taldearekin jokatu zuen. Elena Yakovlevaren amak tenisean jotzen zuen seitarseness mailan, eta geroago bere ibilbidea alaba baten entrenatzaile gisa jarraitu zuen. Atletak AEBetan bizi den anaia sendotua du.

Ostapenko tenisean aritu zen 6 urtetik aurrera. Aldi berean, neskak dantza egitea gustuko zuen. 12 urte zituela, tenis karrera batean arreta jartzea aukeratu nuen, dantza prestakuntzak garatutako koordinazio onean oinarrituz.

Letonian egindako karrerari dagokionez, atleta Alena Ostapenko izenarekin ezagutzen da. Jaio zenean, neskak Alena deitu nahi zuen, baina izen hori ez zegoen egutegian latinez, beraz, Ostapenkok ama - Elena izena jaso zuen. Geroago, Letoniako agintariek azaldu zuten ez zegoela nahi duzun izena erregistratzeko aukera emango ez zieten murrizketarik. Seguruenik, zenbait gaizki ulertu sortu ziren.

Tenis

Alabaren gurasoek eta ardurak azkar eman zituzten emaitza onak. Haur txapelketetan itzuli, neska pixkanaka hasi zen herrialderik indartsuenaren mailan, eta gero Europa. 13 urte zituela, Elena irabazi zuen Les Petits ospetsuetan txapelketa gisa, Belindu Buckchich finalerdietan apurtzeko. Hala ere, lehen mailako lehen seriean debuta zegoen: Ostapenkok G5 etxea irabazi zuen Jurmala-n, isurketa bakarrean.

Pixkanaka-pixkanaka trebetasuna hobetuz, letoniar atleta emaitzak planteatu zituen, egoera lehiaketetan parte hartuz. Horrela, 2011ko udazkenean, Katerina Synyakova duen bikote batean, Breidenton-eko Elite Txapelketako finalerdietara iritsi zen. Eta 2012ko urtarrilean, kaskoa handi baten partidu juniorrekin egin zuen debuta.

Emaitzak egonkortzeko eta lehiakortasun maila berri bat lortzeko, bi urtaro behar izan zituen. 2013an, Ostapenko lehen aldiz Finalera iritsi zen Grand Slam-eko txapelketetan. G1 lehiaketa askotan zuzenduta eta 2014an lehen 10 puntuazioan izan zen, Letoniako Emakumeen Tenisaren historian lehenengo aldiz irabazi zuen, Wimbledon-eko Grand Slam txapelketa junior txapelketan.

Urte berean, atletak II Gazte Olinpiar Jokoetako Tenis txapelketan parte hartu zuen. Parabe paraba parasinatu Ostapenkok Brontze irabazi zuen. Emaitzak handitu egin dira Elena-k bere karreran hirugarren postuaren hirugarren posturaino.

2012an igaro zen Elena-ko Elenako bira batean partiduak estoniera. Estoniako hainbat txapelketa txikitan parte hartu izana. Hazten ari den trebetasunak txapelketa txikietan libreki irabazteko eta lehen tituluak konkistatzeko baimena ematen du. Une honetan, Elena Moskuko WTA Txapelketako tituluen indarra saiatu zen.

Metatutako esperientziak kalifikazio sailkapenen arabera pixkanaka igotzeko aukera eman zigun. Alta bakarrean, Elena aspalditik mugatu da 10 mila garaipenetara, baina 2013an tenislariak 25 mila irabaztea lortu zuen. Horietako bat - Estonian, Annetiko Annettearekin pare bat.

2014. urtearen amaieran, atleta altzairuzko emaitzak goiko mailan. Tashkent-en, Ostapenko Shahar pareko lehen txandan jo zuen. Aste pare bat igaro ondoren, 50 mila laurdenak gehitu zitzaizkion Zhue-le-Tour-en, 25 mila polonian eta Poitiers-en 100 mila finalerdia. Seriearen arrakastak ahalbidetzen zuen Elena lehen 200 goiko aldean gainditzea, Tenislariak 165. lerroa hartu zuen.

Wimbledon oinarri hartutako gonbidapen berezia bide batez egin zen. Lehen txandan, Elena Carlo Suarez Navarro jo zuen. Letoniako atleta arerioaren aurkako krisia aprobetxatu zuen eta partida bakoitzeko jokalari pare bat eman zituen. Udako denboraldiaren saldoak final bikoitza ekarri zuen 75 mila, Vancouver hiriko lurrun txapelketa batean arpatari eta finalerdietan. Han, Letoniako tenislariak Kiki hanbursen aliantzan indarra saiatu zen.

AEBetan berriro irekita egon behar zen, oraingoan Elena arrakastaz gainditu zen agertokia eta "bere bidea" 2. txandan. Baina han Sara Errani hurrengo txandara joateko eskubidea eman nuen.

2017ko maiatzean, Ana Kanyukh Elena Ostapenko galdu zuen - atleta batek garaipen bolumen bat lortu zuen. 2017ko ekainean Carolina Wozniacksky-rekin batera, Ostapenkok irabazi zuen, "Roland Garros" finalerdietara joanez. Azkenean, Elena Ostapenkok ustekabean garaitu zuen Kopako Simon Halep-en lehiakideetako bat, Letoniako lehen ordezkaria bihurtu zen, hau da, Grand Slam finalera sartzeko eta deskarga bakarrean txapeldun bihurtu zen.

Urte bereko irailetik geroago, Ostapenkok bigarrenean irabazi zuen Seulen WTA izenburu bakarraren karreran, Brasilgo Beatris Addad Maya garaituz.

2018ko maiatzean, Roland Garros txapeldun eragilea lehen txandan jaitsi zen txapelketatik kanpo, Katerina Kozlova ukrainarraren garaipena emanez. Ostapenkok titulu txapelduna defendatzeko eskubidea galdu zuen.

Hilabete berean, beste partida ikusgarri bat gertatu da: Elena Maria Sharapovarekin jokatu zuen. Hori baino lehen, neskak ez dira inoiz kantxan topatu. Kirolariek 3 ordu eta 10 minutuz borrokatu zuten, aurreikuspenak desberdinak ziren, baina Mariak irabazi zuen tentsio borrokan.

"Umbildon-2018" garaipen sorta izan arren, Ostapenko ez zen finalera sartu, Angelica Kerber alemaniarraren porrota hartuz. Urtebete geroago, Elena txapelketa bera utzi zen lehiaketa bakarreko lehen txandan.

Zorte onek irribarre egin zuen Luxenburgoko neskari. Tenisko jokalaria txapelketako txapelketa izan da 2019an, eta bere saria igerilekuak 225 mila dolar gainditzen ditu, ordu batean Julia Gerges erizainaren finalean 6: 4, 6: 1 puntuan.

Bizitza pertsonala

Hasierako aldian, Elena-ren ibilbidea elkarrizketa batean bizi zen bizitza pertsonala eztabaidatzen. Amak kirolean kontzentrazioa babestu zuen. Enplegu iraunkorra eta transmitoa ikusita, mutil-lagunen denbora falta zen.

2017an, tenislariak "Rigan Year" ren maila eta Ohorezko ziurtagiria lortu zituen Riga kirol lorpenetarako eta popularizaziorako. Izenburuan laguntzea 18 urte bete dituen pertsona oro, herritartasuna eta nazionalitatea edozein dela ere.

2018ko uztailaren 8an, esparrua duen atleta batek mendebaldeko gehiengoa ospatu zuen - 21 urte. Oleg Miami gonbidatu berezia izan zen oporretan, "Ahots" ikuskizunaren parte-hartzailearen parte-hartzailea, Riga bisitatzen du Elena kantatzeko eta zoriontzeko. Ekitaldi honetako argazkiak Ostapenko orrialde ofizialean argitaratzen dira "Instagram" sare sozialean, prestakuntza eta txapelketetako kirolarien hainbat argazkiz jaurtitakoa eta atseden hartzeko.

Handik izan zen zaleek Elena-ren lehen harremanei buruz ikasi zuten Artur KARASASASAS futbol jokalari ospetsu batekin. 2020ko udaberrian, lehen argazki artikulatua Tenis erreproduzitzailearen kontuan agertu zen. Hala ere, hori baino sei hilabete lehenago, bikote bat dagoeneko ikusi zuten kirol lehiaketetan.

Urte berean, ospetsuaren aita bat-batean hil zen. Shock-ek ez zuen eraginik Elena txapelketetan parte hartzean - haren arabera, gogorragoa izan zen etxean egotea ere.

Elena Ostapenko orain

Orain tenislaria burugogorra entrenatzen da, asmo handiak jarriz eta beren ezarpenera mugituz.

2021 hasieran ostapenko zipriztin emozional bat ekarri zuen, gehienetan negatiboki margotuta. Melbourne Elena txapelketan arreta erakarri zuen, bere entrenatzaileari triburatik erretiratzeko eskatuz. Horren ondoren Sarah Errani irabazi zuen - italieraz nazionalitatearen arabera.

Errudunaren zati bat Elina Svitolina ukrainar galerarekin, txoriko tenislari bereko Txapelketako tenislari beraren gainean, Baloia kokatuz.

Udaberrian, Elenak Miami Open-en parte hartu zuen, munduko sailkapenean, Australian Ashley Barti buruzagiarekin borrokatu zuen. Jolasak 1 ordu iraun zuen 9 minutu, Ostapenkok arerioa galdu zuen, 65 puntuazio puntu irabaziz.