Monica zelula - biografia, tenisa, bizitza pertsonala, 2021 argazkia

Anonim

Biografia

Monica Selesh Estatu Batuetako eta Jugoslavia txapelketetan aritu ziren tenislari ezagunenetako bat da. Kasko Txikien serieko txapelketetan jokatu zuen, Olinpiar Jokoetan parte hartu zuen, sari eta titulu ugari ditu.

Haurtzaroa eta Gazteria

Monica 1973ko neguan jaio zen Novi Lorategi hirian Serbia hegoaldean. Hungariako nesken gurasoak, Ama Esther Selesheh programatzaile gisa lan egin zuen, Kara Seleshech-ek sormen lanbidea zuen, artista biderkatzaile gisa lan egin zuen. Bigarren seme-alaba izan zen, neskaren jaiotzaren garaian, gurasoek Monica Zoltan anaia ekarri zuten.

Monica Selsh

Neska 6 urte zituenean, bere aita tenisa ezagutzen hasi zen. Familia bizi ez denez, gurasoek ezin izan zuten entrenatzaile profesionala duten klaseetan idaztea ordaindu, eta bere aita Monica tenis kirolen oinarriak irakasten saiatu zen. Prestakuntzarako lehen lekua etxearen atzean zegoen plataforma izan zen, sarearen ordez, aitak soka atera zuen.

Neska gai zen eta tutore profesionalik izan gabe, azkar menderatu zen tenisa. Hardwareak eta epe luzeko klaseek Monica-k 9 urtetan lagundu zuen Jugoslav Gazte Txapelketan lehen postua irabazteko, eta 12 urteko neskek arerioak egiten zituzten. Urtebete geroago beste garaipen bat hartu zuen txapelketan, eta 12 urteetan "Jugoslavia urteko atleta" titulua eman zitzaion.

Monica Zelula haurtzaroan

Urtebete geroago, Selles familiak Florida, AEBetara joango dira. Han Monica Parte-hartzaile bihurtzen da haurren gazte txapelketan, bere familiarekin itzuli behar izan ondoren. Hala ere, bere joko Nick Nick Bulletieri. Garai hartan tenis izar bat lapurtu zuen entrenatzaile ospetsua izan zen.

Gizonak neska bat proposatu zuen bere akademian, baina familia honentzat beharrezkoa da Ameriketara bizitzea egoitza iraunkorrera. Zailtasun ekonomikoak izan arren, denbora pixka bat igaro ondoren, Seleshell-en familia mugitzen da. Aita neskek indar guztiak atleta gisa jartzen zituzten, beraz, ez nuen neure buruari barkatu aukera hau galdu izan banu.

Monica Seleshest gaztaroan

Monicaren lehen garaipen larria 14 urte zituela gertatu zen. 1988an, txapelketa profesional batean parte hartu zuen, eta horrek emaitza bikainak erakutsi zituen eta bere adin tartean 1. postua lortu zuen. Tenisean garatzea, urtebetean urtebetean urtebetean igaro zen kirol handi batean, eta laster lehen garaipen garrantzitsuak bere biografian agertu ziren, kirol karrera garatzeko bultzada sakatuz.

Tenis

Urte gazteetatik, entrenamenduak eta nerabezaroan, Monica Seles-ek joko zoragarria erakutsi zuen. 1990ean, neskak 16 urte zituenean, "Roland Garros" tenis txapelketan parte hartu zuen. Azken zatian, Steffi-ko atleta alemaniarrarekin elkartu zen, garai hartan urrezko Grand Slam-en jabea izan zen eta 1988an munduko atleta onenaren titulua zuen. Monicak aurkaria garaitu zuen eta txapelketa hartu zuen.

Shteffi count eta monica zelula

Denbora pixka bat igaro ondoren, Chris Evert-ekin egindako salmentak, non ere irabazi zuen, baina gero neskak mendeku bat hartu zuen AEBetako Txapelketan, baina oraindik Seleshech-era oraindik karrera bikaina bihurtu zen.

Denbora pixka bat igaro ondoren, Monica Frantziako Txapelketako kide bihurtu zen, baina finalerdiko jokoan, Steffi-k zenbaketa irabazi zuen. Hala ere, horrek ez zuen ekidin urte hartan Seleshech-ek 6. lerroa kirol munduko sailkapenean hartzea.

Monica Seleshest kantxan

Atletak lagunduta, bere bizitzako gertakari garrantzitsu bat izan arren, bere bizitzako gertaera garrantzitsu bat da, kirol karrera hasi zenetik neska batekin zegoen. Bulletieri-k denbora gutxi ordaindu zuela gertatu zen Monica-rekin, beste ikasleei gehiago entrenatzen.

Seleshesteko hurrengo kirol urtea Washington, Chicago eta Boca Ratonen hainbat porrot egin ziren. Hala ere, indarrekin bilduz, neskak garaipen ozen batzuk nahi zituen Amerikako Txapelketan eta Ki Biscako superniran, eta gero Steffi Count beat Alemaniako Txapelketa irekian. Jokoaren maila maila egokian mantentzeko, Monicak gogor lan egin behar izan zuen, nekatuta sentitu zen, baina ez zuen amore eman eta domina berri guztiak irabazi zituen.

Tenislaria monica selesh

1991n eta datorren urtean, Monica Seles-ek emaitza onak erakutsi zituen, errendimendu epe labur honetarako, Steffi zenbaketa gainditu eta "munduko lehen erraketa" titulua lortu zuen. Kaskoa Nagusiko neska txapelketetan bakarrik 6 aldiz saiatu da. 1993. urtea arte, 22 titulu konkistatzea lortu zuen.

1993ko udaberrian, inflexio puntu bat gertatu zen Tenisleren erreproduzitzailearen ibilbidean. Hanburgoko txapelketan gertatu zen, jokoan zehar argi zegoen Monica betaurrekoak izan zirela Maleev Magdalena-ren aurrean, baina oraingoan ez zuen irabazi. Txapelketako parte-hartzaileak lekuetan aldatu zirenean, lehen errenkadako zaletuek, gizon ezezagun batek, erasoa egin zuen. Kolpe bat labana batekin eragin zuen, eta ondoren gorputzak eta anaia neskak ezezaguna bihurritu zuten. Monica premiazkoa zen, zorionez, zauria ez zen bizitzarako arriskutsua izan.

Neska azkar sendatu eta deskargatu zen ospitaletik, baina Monicaren kolpe psikologiko izugarria izan zen. Denbora luzez ezin izan zuen beldurrari aurre egin eta epaitegira berriro sartu. Eraso bat egin zuen gizon bat ikuskatzen zen eta derrigorrezko tratamendua bidali zuen. Seles senideek ez zuten zorigaiztoko sententziarekin, baina ez zuten errekurritu. Bitartean, emakume batek 2 urte daramatza bere kirol ibilbidea utzi, eraso berriei beldur delako.

Atletaren itzulera tenisean zaleentzat poza bihurtu da. Erabaki hori Monicaren aitaren laguntzari esker egin zen, bertaratutako medikuaren argibideak eta Mohammed Ali-rekin biltzea. Boxeolari famatua gaixotasun larriarekin borrokatu nuen, beraz, beharrezko hitzak aurkitu ditut epaitegira itzultzeko berriro konbentzitzeko.

Irabazlea monica selesh

Atsedenaldi luze baten ostean, tenislariak Kanadako Masterssporen txapelketan hitz egin zuen, eta bertan Amanda Ketzer irabazi zuen. Hilabete bat geroago, Grafiko batekin egin zen, Monicak galdu zuen garaian. 1996ko hasieran, Australiako Txapelketa Open Txapelketa irabazi zuen berriro.

Hala ere, irabazle hau kasko handi bateko txapelketetan azkena izan zen. Tenisko jokalariaren aita serio erori zen, eta hilabete batzuk geroago hil egin zen, izan ere, kolpe handia bihurtu zen. Ekitaldi honen ondoren, selekzioek ez zuten gehiago garaipenik egin, neskak oinetako lesioa jaso zuen eta Erromako partidutik ere protagonista izan zen, denbora bat igaro ondoren, lehiaketa handietan aritu zen bitartean eta 2008an iragarri zuen Karrera osatzea.

Bizitza pertsonala

Kirol jarduerak amaitu ondoren, zurrumurruak Monica Selesheh Tom Goltsano American American Tom Goltsano-rekin ezkutuan egiten ari den prentsan agertzen hasi zen. Kazetariek behin eta berriz bilatzen saiatu dira, egia da edo ez, baina gizona eta emakumea ez ziren denbora luzean bere bizitza pertsonalean hedatu.

Monica Seleshest eta bere senarra Tom Ghutsano

Hala ere, 2014an, Ghutsano-k, garai hartan 72 urte zituen, iragarri zuen SeleShell-ekin konpromisoa eta laster bikoteak sinatu zuen. Monica bere senarraren azpian 32 urte ditu, ez dago haurren seme-alabarik. Ezkontza bat amaitu aurretik ere, Tom 3 aldiz New York-eko gobernadorearengana joan zen, baina estatua milioik sartu ondoren, gizon bat Floridara joan zen bizitzera. Laster Monicak bere etxea salgai jarri zuen eta bikotea elkarrekin bizitzen hasi zen.

Karrera amaitu ondoren, Monica Hatha Yoga ikasten hasi zen, harmonia fisikoaren doktrinak eraldatu egin zuen eta gehiegizko pisua botatzen lagundu zuen. 2009an, liburu bat idatzi zuen, bere autobiografia, non kilo baino gehiago ordaindutako arreta eta haien aurkako borroka, baita gizon baten erasoa egin ondoren kezkatuta zegoen bizimodua ere.